We need a place, we need some space

Suka tak?

Sayang Red selalu ye...Terima Red seadanya...thanks u all... :>

Sayang Red selalu ye...Terima Red seadanya...thanks u all

Masa berlalu menjadi kenangan, Masa depan menjadi impian, Masa kini di genggaman tangan. Hargailah.

Masa berlalu menjadi kenangan, Masa depan menjadi impian, Masa kini di genggaman tangan. Hargailah.

Makin Hari Makin Sayang

Smile....... erm...sampai ke telinga senyum nyer...camtulah baru berseri...tambah berseri lagi kalau selalu duk singgah2 kat halaman saye ni...jemputlah ye jenguk2 perkabaran saye tp xde la smpi hidang kuih jemput2...Sunday, 8 January 2012

Azam ku...pada-Mu aku berserah Ya Allah

As Salam

Basmallah...

Ya Allah, padaMu kupanjatkan rasa kesyukuran kerana masih membenarkan diriku bernafas di bumi-Mu ini.

'Tanpa perhatian seorang teman, Insyaallah aku masih boleh teruskan hidup ini. Tanpa kasih sayang mak dan ayah, takkan kulahir kedunia ini. Namun, tanpa kasih-Mu Ya Allah, siapalah aku di dunia ini, siapa lah aku di akhirat nanti, siapalah aku yang memijak bumi-Mu ini'.
Sesungguhnya pada Engkau aku berserah dan pada Engkau aku meletakkan pergantungan hidup, dengan rahmat dan kasih sayang-Mu yang Maha Luas.

Ya Allah, bantulah aku dalam tujuan hidupku. Bantulah aku dalam perjalananku mentaatimu. Bimbinglah aku ke jalan yang Engkau redhai. Ampunilah dosa-dosaku yang terlalu berat pada-Mu. Engkaulah Yang Maha Pengampun dan Maha Penerima Taubat.

Ya Allah, hamba-Mu yang kerdil ini mohon belas kasih-Mu, mohon sekalung sifat Rahman-Mu, mohon setitis ilmu-Mu, ku mohonkan petunjuk dan hidayah-Mu dalam menyempurnakan azam dan impianku.

Ya Allah, susungguhnya Engkau lebih mengetahui apa yang terbaik untukku dan sekalian hamba-Mu. Jauhkanlah aku dari rasa keluh kesah. Tabahkanlah hatiku, tenangkan jiwaku, lapangkan fikiranku, teguhkanlah imanku, tetapkan langkahku di jalan yang Engkau redhai.

Engkau tahu impianku, Engkau tahu setiap yang terbit dihatiku, Engkau tahu aku mengharapkan-Mu Ya Allah.

Amin Ya Rabbal A'lamin.p/s: Doakan sekalian kaum muslimin dan muslimat ye teman. Insyaallah. ;>

1 comment:

athirah said...

semoga kita mendapat nikmat dan rahmat Nya selalu..;)