We need a place, we need some space

Suka tak?

Sayang Red selalu ye...Terima Red seadanya...thanks u all... :>

Sayang Red selalu ye...Terima Red seadanya...thanks u all

Masa berlalu menjadi kenangan, Masa depan menjadi impian, Masa kini di genggaman tangan. Hargailah.

Masa berlalu menjadi kenangan, Masa depan menjadi impian, Masa kini di genggaman tangan. Hargailah.

Makin Hari Makin Sayang

Smile....... erm...sampai ke telinga senyum nyer...camtulah baru berseri...tambah berseri lagi kalau selalu duk singgah2 kat halaman saye ni...jemputlah ye jenguk2 perkabaran saye tp xde la smpi hidang kuih jemput2...



Wednesday, 28 December 2011

Today's advice- live life to the fullest.Make a difference in your life and the lives of others!!

As Salam semua...sihat tak? Penat? Runsing? Frust? Perlukan nasihat??? 

Apa? Tak tau nak minta nasihat sape? 


Hah...tu dia.... ' Live life to the fullest. Make a difference in your life and the lives of others...!!!' pergh... nasihat percuma dari Red (memetik kata-kata dari gambo kat atas tu)

Nape nih...jangan haru...meh tengok nasihat-nasihat lain yang mungkin boleh digunakan...
Tara ta ta ta.....
.
.
.
.
.

Let things go with the flow

Do whatever you love

Friendship, friends....sangat berharga

Added your value

Jangan mimpi di siang hari sudah ler...

Comel sungguh nasihat-nasihat ni...menarik...cute...macam best je kan.

Red ni kalau nak ikutkan boleh gak lah kira kaunselor tak bertauliah. Tu pasal lah kadang-kadang bila Red nak minta nasihat kat orang, orang jarang nak beri. Diorang fikir Red boleh nasihatkan diri sendiri agaknya. ye ke? Tak boleh la camtu kan...kita ni adakala tak nampak diri kita sendiri. Jadi perlukan pendapat dan nasihat orang lain juga. Berpesan-pesan dalam hal kebaikan. Kan ke dah termaktub dalam firman Allah (surah al-Asr).

Apa nak buat, kadang-kadang diorang pun tak tau nak nasihat macam mana kut jadi Red cubalah kaedah lain. Tu yang dapat nasihat comel lote macam kata atas tu.

Kawan-kawan pun cubalah ye. Cari botol kosong. Ambil kertas then potong kecik-kecik. Tulis lah nasihat yang bagus-bagus. Nak kaler kan ke...nak biar kosong ke...asalkan menarik n bersemangat je. Yelah kan, kalau nak minta nasihat biarlah yang boleh menbina dan bermotivasi...macam yang kat bawah ni.



Tapi Red tak buat lah kertas kecik-kecik tu. Red beli je. Mana lah Red ada masa nak fikir nasihat yang macam-macam tu.

Hehehehe....
Comel kan penasihat Red nih. 


Anyway, kita tetap perlukan seseorang. Jangan kedekut bagi nasihat dan jangan malu minta nasihat ye.
 Okeylah. Red nak simpan balik nasihat-nasihat comel nih. Red akan buka bila rasa down sangat and takde teman yang berkesempatan nak luangkan masa.

Red faham. SO don't worry be happy yeah...!!!
Wassalam.

2 comments:

athirah said...

byk btl note nasihat...

RedRoza said...

athirah....hehehe...mcm best je kan...kita da mcm2 cara nk motivate diri kita.
anyway thank 4 singgah sini.